Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, 68 yaşında bir terzi, 61 yıllık meslek hayatını anlattı. 7 yaşında çırak olarak başladığı terzilik mesleğini, hayatının her döneminde büyük bir özveriyle sürdürdüğünü belirtiyor. Küçük yaşta başladığı mesleğinde, yılların tecrübesini edinmiş ve birçok kişiye terzilik öğretmiş usta bir isim.
61 Yıllık Bir Meslek Hikayesi
Küçük yaşta Şanlıurfa'da babasının yanında terzilik çırağı olarak çalışmaya başlayan terzi, daha sonra ailesiyle birlikte Gaziantep'e taşındı. Gaziantep'te de çıraklık ve kalfalık dönemlerini geçiren terzi, 1982 yılında kendi atölyesini açtı. Yıllarca süren çalışmalarıyla 5 çocuğunu büyütüp evlendirdi. Mesleğine olan bağlılığı, onu birçok zorluğun üstesinden gelmesini sağladı. Terzinin, mesleğe olan bağlılığı ve sabrı, azimle çalışan herkese örnek teşkil ediyor. Zorluklarla mücadele ederek, mesleğinde başarıya ulaştı ve birçok insana istihdam olanağı sağladı.
Altın Bilezik Değeri Taşıyan Bir Meslek
"61 yıldır terzilik yapıyorum," diyen terzi, başlangıçta erkek giyim üzerine yoğunlaşırken, 35 yıldır kadın giyimine de ağırlık verdiğini söylüyor. Manto, döpiyes, etek ve pantolon gibi çeşitli giyim ürünlerinin dikimini başarıyla gerçekleştiriyor. Terzi, altın bilezik olarak nitelendirdiği bu mesleğin kıymetini bilenler için ne kadar değerli olduğunun altını çiziyor. Yılların vermiş olduğu deneyim ve ustalık, işlerindeki başarısının en önemli göstergelerinden biri. Mesleği severek yaptığı ve işine gösterdiği saygı, terziye başarıyı getirdi. Çıraklık sisteminin azalmasının sebeplerini ele alırken, günümüz gençlerinin yaşam koşullarının ve ailelerin çocuklarını koruma içgüdüsünün mesleğe olan ilgiyi azalttığını belirtiyor.
Mesleğe Olan Aşk ve Bağlılık
"Dünyaya bir daha gelsem yine terzilik yaparım," diyen terzi, sağlığı el verdiği müddetçe mesleğini sürdürmeye devam edeceğini vurguluyor. Mesleğin zorluklarına rağmen, terzilik yaparak 5 çocuğunu büyütmeyi başarmış olmanın gururunu taşıyor. Geçmiş dönemlerdeki gençlerin daha disiplinli ve saygılı olduğuna dikkat çeken terzi, günümüzde ise çırak bulmanın zorluğuna işaret ediyor. Maddi sıkıntılar ve ailelerin çocuklarına karşı daha korumacı tutumları, çıraklık sisteminin zayıflamasına yol açıyor. Yine de, terzi, mesleğine duyduğu sevgi ve bağlılığıyla, yaşlılığına rağmen işini büyük bir özveriyle yapmaya devam ediyor. Hayatının geri kalanında da terzilik yaparak, mesleğine olan aşkını ve bağlılığını sürdürmek istiyor.